Bitcoin Slides onder $26.500

Bitcoin is de dag begonnen met een negatieve dynamiek. Op het moment van de pers is de grootste cryptocurrency per marketcap de handel met $26.474,29 (-1,94%), volgens CoinMarketCap.

Ethereum is van zijn kant gedaald tot $711,28

Ethereum is van zijn kant gedaald tot $711,28 (-1,94%), terwijl XRP met 20,81% is gedaald en nu wordt verhandeld tegen $0,227.

Ki Young Ju, hoofd van het analyseplatform CryptoQuant, heeft gezegd dat het relatief lage aantal „walvissen“ die klaar zijn om hun Bitcoins te verkopen op cryptobeurzen de deur opent voor een verhoging van de prijs van de valuta. Volgens de observaties van het bedrijf is het aandeel van grote Bitcoin-houders die hun activa op de beurs deponeren de afgelopen dagen afgenomen.

Voor haar analyses gebruikt CryptoQuant haar eigen „walviskoers“, die wordt berekend als de verhouding tussen de 10 grootste Bitcoin-transacties per uur en de totale storting. Volgens analisten is de waarde onlangs gedaald tot onder de 85%.

Op zondag steeg de prijs van BTC

Tussen 8 en 22 december was het boven dit cijfer, toen de „walvissen“ hun winst zouden hebben teruggetrokken om te profiteren van de stijging van de prijs van de crypto. Op zondag steeg de prijs van BTC naar nieuwe hoogtepunten van ongeveer 28.400 dollar. Ju zegt dat de instroom van activa van grote aandeelhouders afneemt:

„Ik geloof dat het herstel zal doorgaan als institutionele beleggers blijven kopen en de wisselkoers voor walvissen onder de 85% blijft.“

Tegelijkertijd heeft analist Willie Wu de aandacht gevestigd op het feit dat de daling van het aantal Bitcoins in cryptocentrische valuta’s die sinds het begin van dit jaar is waargenomen, onlangs tot stilstand is gekomen:

„Dit duidt op de voltooiing van de heraccumulatiefase in de huidige macro-cyclus. Als deze cyclus de vorige herhaalt, dan zal het aantal Bitcoins op de beurzen groeien, omdat retailbeleggers, aangetrokken door de prijsstijging, massaal zullen gaan meedoen“.

Volgens CoinMarketCap’s ranking, staan 4 valuta’s in de top 10 in het groen. De marktcap van alle valuta’s in CoinMarketCap blijft op $711.385.666.360 staan.