Bitcoin niet afhankelijk van de optiemarkt voor bullish rally

Nadat Bitcoin op 7 mei $10.000 had bereikt, voelde de BTC-gemeenschap eventjes dat de sky sky de limiet was voor de grootste digitale aanwinst. Na de grote weerstand in april leek Bitcoin op weg om de vorige jaarhoogte van 13 februari te overschrijden.

Echter, een omhulsel van stagnatie omhulde de groei en in de afgelopen 6 weken heeft Bitcoin een positie tussen de $9000 en $10.000 weten te behouden. In de perstijd wordt Bitcoin verhandeld op $9429 met een 24-uurs volume van $8,6 miljard.

Volgens een recent rapport werd aangegeven dat de huidige rally van Bitcoin om boven de $9000 te blijven, te wijten is aan de ‘explosieve groei’ van de BTC-optiemarkt.

Op papier lijkt de analogie juist met betrekking tot het herstel van de prijs en de activiteit die wordt gefaciliteerd in de derivatenmarkt, maar de afhankelijkheid is misschien iets meer van de BTC-opties kant dan van de prijs van Bitcoin.

De bovenstaande grafiek illustreert de groei van Bitcoin Profit sinds de ineenstorting op 12 maart. Zoals geïdentificeerd, registreerde Bitcoin zijn steilste helling van 13 maart tot 7 mei, toen het activum de $10.000 mark raakte. Er werd een stijging van 108 procent waargenomen en sindsdien is de koersbeweging beperkt gebleven tot zijdelingse consolidatie.

Ter vergelijking, laten we de Bitcoin Open-Interest grafiek bekijken. Van 13 maart tot 28 maart werden de BTC-opties geconfronteerd met een daling omdat de totale OI over elke beurs daalde. In deze periode had Bitcoin al 25 procent van zijn verliezen hersteld. Vanaf 28 maart begon het sentiment positief te worden en werd er een aanzienlijke groei waargenomen, zoals blijkt uit de grafieken.

Bovendien hebben sinds 7 mei alleen de BTC-opties van de CME een aanzienlijke stijging laten zien, terwijl opties als Deribit en OKEx in hun spoor zijn vertraagd.

Daarom kan uit bovenstaande relatieve informatie worden opgemaakt dat de optiemarkt meer heeft vertrouwd op de prijs van Bitcoin dan andersom.

De huidige rally of hogere consolidatie van Bitcoin is technisch gezien niet te wijten aan de groei van de Bitcoin-opties, want hoewel de derivatenmarkt een enorme rol speelt vanuit het perspectief van de adoptie, is deze niet direct gecorreleerd aan de prestaties van Bitcoin.

Voor een Bitcoin-rally hebben fundamentele eigenschappen of metriek zoals een hogere hashrate, handelsvolume op spotbeurzen en belangrijke gebeurtenissen zoals halvering, een hogere waarschijnlijkheid om een rally te triggeren, niet een verhoogde activiteit op het derivatenplatform.